намери своята оферта

Добре Дошли

Добре дошли в Блог-а на сайта www.deep-purple.dir.bg тук ще се опитаме да създадем една онлайн медия на самия сайт.Приятно прекарване

реклама

Deep Purple in Rock

Deep Purple in Rock
Deep Purple in Rock

вторник, 23 октомври 2007 г.

“Дийп пърпъл” възкръсна! Групата триумфира след 40 години секс, наркотици и рокендрол



"Дийп пърпъл" възкръсна! Групата триумфира след 40 години секс, наркотици и рокендрол! Според феновете най-великият състав на всички времена е с вокала на Дейвид Ковърдейл, баса на Глен Хюз и китарите на Ричи Блекмор. Още прочути музиканти обаче са записали имената си в историята. Трудно е да се правят класации. Два са обаче притегателните центрове в митологията. Единият полюс е учителят на всеки китарист - високомерният виртуоз Ричи Блекмор. Другият е гласът на неповторимия Йън Гилън.
Легендата на "Дийп пърпъл" е белязана от враждата между двамата рок колоси. Някога те са били съквартиранти, а днес не си общуват.
"Имам проблеми с Ричи. Заради тях заявявам, че никога повече няма да му проговоря. Няма да обсъждам това публично. Всичко е безкрайно лично", споделя Йън пред медиите през 2006-а.
През 1970-а Гилън записва гласа на Спасителя в оригиналния албум на Андрю Лойд Уебър "Исус Христос суперзвезда". През 1973-а пък получава предложение да играе главната роля в екранизацията на култовия мюзикъл. Той обаче поставя условия на продуцентите. За да приеме ролята, той иска компенсации за ангажиментите на цяла банда. Кинаджиите му отказват. Той пък продължава турнето си с "Пърпъл". След "Ин рок" и мегахитовете "Чайлд ин тайм" и "Спийд кинг" бандата е на гребена на вълната. Точно по това време добри хора се подиграват на Гилън заради майка му, която го придружава по гастролите и гледа сеира му от първия ред.
През 1973-а Гилън напуска заради дрязги със сприхавия Ричи. Макар Ковърдейл, Хюз и Блекмор да правят истинска класика с прочутия албум "Бърн", нищо не може да повтори успеха на групата от годините на Гилън. В средата на 80-те отношенията между уникалния певец и киселия Блекмор привидно се затоплят и Йън се връща в "Пърпъл". Следва убийственият "Пърфект стрейнджърс". С Ричи обаче пак се карат и Гилън отново подава оставка. Тогава пурпурнолилавите викат вокала на "Рейнбоу" Джо Лин Търнър. Нещата обаче просто не са същите. За феновете голямата звезда е Йън. Той се завръща отново, но този път е време Блекмор да си ходи.
През 1996-а излиза "Пърпендикуляр" - и Гилън връща истинското лице на прочутата банда. "Пърпъл" окончателно се отървават от Блекмор. Или пък може би Ричи се отървава от тях. Първоначално се носят слухове, че китарите ще грабне учителят на Стив Вай - уникалният Джо Сатриани. Рок динозаврите обаче канят друг властелин на струните - маестро Стийв Морс. Двамата с Гилън изглежда работят добре, защото тъкмо в този състав бандата се вихри по турнета и до днес.
"Ричи стана много странен в един момент. Факт е обаче, че в мига, когато той напусна "Пърпъл", облаците се разсеяха. Слънцето изгря над нас и ние никога повече не сме поглеждали назад", казва Гилън за драмите в бандата. В свободното си време той се кефи на футбол и крикет. Любимият му футболен отбор е "Куинс парк рейнджърс".

Няма коментари: